Archief
Links
Gastenboek

FC EENDRACHT WAARMAARDE - SPARTA WIELSBEKE 3-2

Waarmaarde kreeg vandaag een ploeg op bezoek die hen goed ligt. Een aantal spelers kwamen terug uit blessure of schorsing en er stonden nog eens meer dan elf spelers op het wedstrijdblad. Wielsbeke kwam slechts met 10 spelers aan de aftrap maar dat was niet dadelijk te merken op het veld . Beide ploegen kregen kansen maar hadden in het openingskwartier de weg naar het doel nog niet gevonden. Een aantal goede kansen werden door de rood-zwarten niet benut. Aan de overzijde was het wel raak na een knappe aanval van de bezoekers. 0-1 was de ruststand.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Kansen voor beide ploegen en het meeste balbezit voor de bezoekers. Waarmaarde ging toch op zoek naar de aansluitingstreffer en rond de 60ste minuut kon Fréderic na een inworp van Lieven naar het doel schotten. De bezoekende keeper kon in eerste instantie de bal uit zijn doel weren maar een attente Kurt kon de bal binnen tikken. De gelijkmakers stond op het bord maar dit was van korte duur . Na een aanval uit het boekje kon de bezoekende spits de bal in doel werken. De 1-2 stond op het bord. Waarmaarde gaf de moed niet zakken en kon rond 75ste minuut gelijk stellen na een verre inworp die door Kurt in doel werd gekopt. In blessuretijd werd het zelfs 3-2. Door goed stoorwerk van Dieter moest de verdediger van Wielsbeke de bal passen naar de keeper die de bal in zijn handen nam. Terugspeelbal zei de scheidsrechter. Fréderic kon hier van profiteren en trapte de bal onder de muur in het doel. Een gevleide zege voor FCEW en een verdienstelijke partij van de bezoekers.

Voor FCEW speelden:

Vandenabeele Rodney, De Pessemier Fréderic, Eggermont Stefaan, Balcaen Jurki, Demets Dave ,Buyssens Andri , Fauconnier Lieven, Soestronck Thomas,Tremmerie Ringo, Lampole Kurt en Eduard Bonte.

Vervangingen:

46’ Thomas Van Dorpe voor Buyssens Andri

Matthijs Bart voor Tremmerie Ringo

60’ Dieter Demuynck voor Eduard Bonte